20 gyönyörű magyar falu

Száznál is többet tudnánk ajánlani, de most kiválogattunk 20 olyan falvat, ahová érdemes betérni, ha arra visz az utunk, mert tartogatnak néhány élményt a számunkra. Van ahol egy panoráma, van ahol a helyi termék, máshol a népművészet vagy a történelmi örökség csodálatos.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Kóstolj bele a tavaszba!

10+1 állatsimogatós szálláshely

Kakasszóra ébredni, tehenet fejni, libákat terelni életre szóló élmény lehet, nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is. Csokorba szedtünk 10+1 olyan szálláshelyet, ahol testközelből ismerkedhetünk a négylábú és szárnyas vendéglátókkal is.

Ahol százéves tölgyek mesélnek

Felejthetetlen érzés a fák simogató lombjai között sétálni, miközben a levelek fülünkbe „duruzsolnak" a magasban. Ezzel az élménnyel lehet gazdagabb az, aki felkeresi Gyomaendrődön az Erzsébet ligeti kilátó és lombkorona sétányt, amely nem mellesleg „Az év ökoturisztikai létesítménye 2015" pályázaton tanösvény kategóriában második helyezést ért el.

Díjnyertes tanösvény a zalai dombok ölelésében

Önfeledt sétára, túrára vágyik? Szeretné feltölteni testét-lelkét a háborítatlan természet lágy ölén? Erre nem is találna alkalmasabb célpontot a Csiga-túra tanösvénynél, amely a zalai dombok ölelésében számos érdekességgel, csodával várja a természet szépségeire fogékony látogatókat.
Tovább
Tovább
Tovább

Az év ökoturisztikai létesítményei

A Tisza-tó testközelből - Tisza-tavi Ökocentrum

A 2014-es év ökoturisztikai létesítménye pályázaton 3. helyezést elért Tisza-tavi Ökocentrum 2012 tavaszán nyílt meg Poroszlón. A Tisza-tó vendégfogadó központjának is tekinthető létesítmény teljes egészében bemutatja a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, gazdag élővilágát.

Erdei séta Gemencen – A Molnárka tanösvény

A Molnárka tanösvény a Pörbölyi Ökoturisztikai Központtól 8 kilométerre északra, a Gemenci Erdei Vasút Malomtelelő és Lassi megállója között található. A 2014-ben Az év ökoturisztikai tanösvénye címet elnyert sétaút érdekes és interaktív módon mutatja be a gemenci erdő élővilágát, valamint a vidék táj- és kultúrtörténeti érdekességeit.

Marián Miklós sétány a Baláta-tónál

"Az év ökoturisztikai tanösvénye 2014" címet nyerte el a kaszói Marián Miklós-sétány, melynek különlegessége és egyedisége, hogy általa közelről is megfigyelhetővé vált Magyarország egyik legrégebbi, 1942 óta természetvédelmi oltalom alatt álló területének, a Baláta-tónak az élővilága.
Tovább
Tovább
Tovább