Hogyan lesz erdő Gemencen?

A „Hogyan lesz itt erdő?" program keretében az őcsényi általános iskolások az elmúlt 4 év folyamán együtt működtek a Gemenc Zrt. szakembereivel, fákat ültettek és tanösvény kialakításában is segítettek.

Képgalériánk a fotóra kattintva érhető el>>

A Gemenc Zrt. 2008-ban kezdte el az általános iskolások segítségével a A „Hogyan lesz itt erdő?" elnevezésű program keretében a Gemenci Erdei Vasút keselyűsi megállója melletti „Őcsény 30C" erdőrészlet felújítását az általános iskolások közreműködésével. Az útmutatást az erdész szakemberek adták a diákoknak, feladatlapokat töltöttek ki, fotókat készítettek, melyek segítségével a gyerekek először felmérték az erdőfelújításra kijelölt területet (élővilág, növényzet, terepviszonyok szempontjából), majd decemberben részt vettek a faültetés felelősségteljes munkájában is. A területen a régi nemes nyár állományt őshonos fehér nyár fafajra cserélte le az erdőgazdaság. Az erdő a tervek alapján elegyes lett. Vénic-szillel elegyítették a fehér nyarat az erdész szakemberek. Ez a fafaj őshonos, és kiváló a második lombkoronaszintbe.

A most nyolcadik osztályos diákok átadják a nemes feladatot az alsóbb évfolyamosoknak, valamint a szorgos együttműködésért cserébe egy kirándulást kaptak ajándékba. Az ajándék kirándulás alkalmával a gyerekek megtekintették az izgalmas élményeket kínáló tanösvényt, amely a kisvasút Gemenc-Dunaparti megállójától indul és a Forgó-tó partjára vezet, bemutatva a gemenci ártér különleges állat- és növényvilágát. A tanulók ballagás előtt még egyszer meglátogatták erdejüket, s velük együtt az alsóbb évfolyamos gyerekek is, akik továbbra is részt vesznek a munkálatokban. 

Általános iskolások tanulmányozzák a Gemenc Zrt. erdőfelújítását

Még több Gemenc> 

Még több tanösvény>