Somogy vadregényes erdei

„Nem az erdő van Somogyban, hanem Somogy van az erdőben" - szól a somogyi erdőket kezelő SEFAG Zrt. jelmondata. A SEFAG Somogy erdeinek felén, 80 ezer hektár állami tulajdonú erdőterületen gazdálkodik.

Látnivalók Salföldtől a Somlóig

Valódi kincsek gazdag tárházát rejtik a túrázni és pihenni vágyóknak is a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. erdészetei által szakszerűen vagyonkezelt állami tulajdonú erdőterületek, ahol a legtöbb nevezetesség jelzett utakon, könnyebb-nehezebb túrákkal megközelíthető.

Mezőföld völgyei, hegyei és tavai

A Gaja-völgyi Tájcentrum, a Sárvíz-völgye Tájvédelmi Körzeten belül a Soponyai Ökocentrum és a Pákozd-Sukorói Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola programjaival, látnivalóival várja a természetbarátokat, családokat a VADEX Mezőföldi Zrt. Székesfehérvár, Velencei-tó vonzáskörzetében három kiemelt tájegységgel.

Hegyháton, bükkfák árnyékában

Tolna megyében négy nagyobb és több kisebb erdőterületen gazdálkodik a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Erdeiben főként cser és akácfákkal találkozhatunk, s egyes területeken bükkös, tölgyes veszi át a főszerepet, melyek között változatos ökotúrát, erdei barangolást szerveznek.

Feltöltődés az Alföld erdeiben

Magyarország állami erdeinek fenntarthatóságáról 22 Erdőgazdasági részvénytársaság gondoskodik - ezek közül a NEFAG Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyében és Pest megye déli részén gazdálkodik.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Erdészek nyomában az Ipoly mentén

Vadregényes, szép, természeti ritkaságokkal teli táj, várakkal, kilátókkal, kisvasutakkal, tanösvényekkel, letűnt korok emlékeivel. Ez így együtt tárul elénk Budapesthez közel, a Duna bal partján, az Ipoly Erdő Zrt. kezelésében álló erdőterületen.

Gemenc sokszínű túrái

A Közép- és Alsó-Duna ártér ligeterdőkkel borított területe hazánk legszebb természeti tájai közé tartozik. A Sió torkolatától délre húzódó terület legismertebb része a gemenci erdő.

"Természetes úton" a Mecsekerdőben

Lehet a turista bakancsos, kirándulhat kerékpárral, autóval, kenuval, netán lóval, biztos, hogy maradandó élményekkel gazdagodik a Mecsekerdő Zrt. változatos szépségű vidékein.

Erdészek az ország tetején

Ki tudja, mi az ország legmagasabb pontja? Hát persze, hogy a Kékestető, hiszen erre a kérdésre minden magyar ember tudja a választ. Arról viszont már kevesebben tudnak, hogy a Kékesi toronyból látható erdők az EGERERDŐ Zrt. erdészeinek köszönhetők.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább