Ismerjük meg élő falvainkat!

Négy hazai ökofaluról készített videót gyűjtöttünk össze, melyeket a Duna TV forgatott a Zselicben, Tata mellett és az Ormánságban. Innováció és hagyomány a mindennapokban: ezt tanulhatjuk meg a természetközeli életmódot választó közösségektől - magyar tájakon barangolva.

„Csak természetesen" címmel négy évszakon átívelő sorozatot  láthatunk a '90-es évektől Magyarországon gyökeret eresztő ökoszemléletű - vagy más szóval élő falvak - mindennapjairól, történetéről. „Jó víz, jó föld és levegő nélkül minőségi életet élni nem lehet, bármennyit is költünk a tüneti kezelésre" – hangzik el a bevezető videóban. Erre találtak megoldást az ökofalvak lakói, akik szívesen megosztják tapasztalataikat az érdeklődőkkel: hogyan kell vályogházat építeni, gazdálkodni, egyszóval fenntartható életet élni.

Tél: Gyűrűfű, Dél-Dunántúl
A Zselic déli részén  elpusztult falut keltettek új életre a rendszerváltást követő években.

Tavasz: Drávafok, Dél-Dunántúl
Ezúttal az Ormánságba látogathatunk el, ahol a Dráva mentén önellátásra törekedve ökogazdálkodást, alkalmazkodó gyümölcsészetet folytatnak.

Nyár: Agostyán – Ágostonliget, Közép-Dunántúl
A Tatától 5km-re fekvő településen mindaz, amit a fenntarthatóságról gondolunk, az ott, a gyakorlatban kipróbálható.

Ősz: Visnyeszéplak, Dél-Dunántúl
15 éve fedezték fel fiatal családosok az elnéptelenedésre ítélt települést, ahol mára önszerveződő közösséget és önálló-önfenntartó gazdaságokat építettek fel.