Látogató- és oktatóközpontok

Mire szolgálnak a látogató- és oktatóközpontok?

A látogatóközpontokban megismerhetjük az adott védett terület értékeit, hagyományait izgalmas kiállítások és interaktív foglalkozásokon keresztül. Általában április elejétől október közepéig látogathatók.  

Például a Tisza-tavi Ökocentrumban négy szinten láthatunk többek között filmvetítéseket a 3D moziban, Európa legnagyobb édesvízi akváriumát, a központból csónakos, gyalogos kirándulások indulnak egész évben.

Ezektől annyiban különböznek az oktatóközpontok, hogy diákok részére foglalkozásokat és előadásokat is tartanak.  Például a Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpont – Felsőtárkányban 40 fős szállást is tudnak biztosítani, ezen felül vállalják szakdolgozatok témavezetését és természetvédelmi táborokat is szerveznek.

Itt gyűjtöttük össze a hazai látogató- és oktatóközpontokat>>

Az oktatóközpontokhoz hasonlíthatjuk az erdei iskolákat, annyi különbséggel, hogy azokban komplex programokat szerveznek, és többnapos foglalkozásokon vehetnek részt a diákok. Lényeges különbség az is, hogy csak tanévben működik. Az erdészeti erdei iskolákról itt olvashatunk többet>>

Legújabb látogató- és oktatóközpontok

Ökoturisztikai Látogatócentrum - HM Kaszó

Díjnyertes látogató- és oktatóközpontok

Pannon Csillagda

Katalinpusztai Kirándulóközpont